Film og Mørkekammer

Filmfotografi lever i bedste velgående, selvom det digitale format har sat sig tungt på markedet. Hos Hother ønsker vi at bidrage til at holde traditionen af filmfotografi i live, derfor finder du også alt, hvad du skal bruge af mørkekammerudstyr til at fremkalde autentiske og enestående filmfotos derhjemme. Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os på 33 93 13 97 – vi er altid klar med kvalificeret rådgivning.

Et mørkekammer vil give dig enestående fotos

Mørkekammerudstyr bruges kort og godt til at fremkalde og printe fotos fra filmfotografi. Denne specielle måde at fotografere på giver et helt unikt slutprodukt, og har i de seneste år nydt stor popularitet blandt seriøse amatører og professionelle fotografer. Det skyldes i høj grad kvaliteten af det endelige filmfoto, som emmer af ægthed og rigtigt håndværk.

Navnet mørkekammer udspringer af det latinske ord Camera Obscura, som trækker tråde tilbage til selveste Leonardo da Vinci. For at finde teknikken bag fotofremkaldelse i et mørkekammer skal vi dog frem til 1800-tallet. Siden da er teknikken, tilgængeligheden og sikkerheden bag forbedret markant, så stort set alle kan være med.

Udstyr til mørkekammer derhjemme

Selvom fremstillingsprocessen af filmfotos i et mørkekammer kræver en vis kunnen, tager det ikke lang tid at lære – og med lidt træning er du klar til at producere filmfotos med naturtro farver og lækker kontrast.

Hos Hother har vi udstyr til mørkekammer, så vi har din ryg fra start til slut, uagtet om du er rutineret eller ny til filmfotografi. For at fremkalde dine egne filmfotos skal du bruge en fremkalderskåle. I vores sortiment finder du dem i flere forskellige størrelser, så er du selv herre over, hvilken størrelse foto du ønsker at ende ud med.

I vores store sortiment finder du også infrarød lys, mørkekammer poser og andre remedier som er nødvendige i fremkaldelsesprocessen. En helt essentiel komponent som hører sig til, når du ønsker, at prøve kræfter med mørkekammer og rullefilm er fotokemikalier. Hos Hother sælger vi kemi flasker, så du sikkert og trygt kan opbevare kemikalierne uden fare for oxidation.

Fra mørkekammer til diasshow

Udover remedier til dit hjemme-mørkekammer har vi også dækket dig godt ind, når det kommer til film opbevaring, alt i rullefilm og forstørrelsesglas. Ønsker du at dele din smukke motiver med familie og venner, kan du med fordel også se nærmere på vores dias betragtere fra Kaiser.

Har du spørgsmål til hvordan du kan komme i gang med fremkaldelse af fotos i mørkekammer, eller er du blot interesseret i at høre med om vores nøje udvalgte produkter så kontakt os på mail hother@hother.dk eller telefon 33 93 13 97, og så står vi til rådighed med vores ekspertise

BlogFilmMørkekammer